Staatsveiligheid in gevaar?
08 Jul 2016, 02:16
foto


In een democratie is het goed dat burgers zich vooral uitspreken over kwesties die zij volgens hun eer en geweten niet correct vinden in hun land. Tegen deze achtergrond wil ik als eenvoudige burger, maar ook als onbelangrijk lid van DOE, gebruik maken van mijn burgerrecht- sterker nog burgerplicht- om met alle respect aan te geven dat het recente regeringsbesluit inzake inzetten van artikel 148 van de grondwet: De Regering bepaalt het algemeen vervolgingsbeleid. In het belang van de staatsveiligheid kan de Regering in concrete gevallen aan de Procureur-Generaal bevelen geven met betrekking tot de vervolging, mij en samen met mij een groot aantal medeburgers en leden van mijn partij, niet een zo comfortabel en goed gevoel geeft. Ik ben geen rechtsgeleerde, maar welke Staatsveiligheid is precies en concreet in gevaar? Waar zijn de duidelijke bewijzen dat er een concreet geval is, of zijn er misschien andere redenen ten grondslag van dit besluit geweest?

Als daadwerkelijk de Staatsveiligheid in gevaar is, zou het niet het volste recht zijn van de Surinaamse burgers om precies te weten vanwaar het gevaar komt? Is het misschien klimaatsverandering of is het terrorisme/ISIS? Ik heb dat niet kunnen vernemen tot nog toe...nIs dit wel een juist besluit of misschien een fout besluit geweest voor Suriname als geheel? Welk signaal geven wij met deze onduidelijkheid cq. Fout aan de wereld?

Hoewel meerdere zaken in het land mij geen goed gevoel geven, neem ik de vrijheid om mij op dit moment alvast specifiek en helder te uiten over bovenstaande kwestie. Fouten kunnen wij allemaal maken, dus roep ik eenieder die heeft meegewerkt aan dit besluit, goed na te gaan of uw geweten u aanspreekt en zo ja, dat u tot belijdenis komt van deze fout. God zal u vergeven en ik ook. Ik eindig dit korte ingezonden stuk met een reminder van ons volkslied: Werkend houden we in gedachten, Recht en Waarheid maken vrij. Al wat goed is te betrachten, dat geeft aan ons land waardij. God Bless Suriname!

Marc Partowihono, uw eenvoudige medeburger en onbelangrijk lid DOE (persoonlijke titel)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May