DNA behandelt vandaag Vuurwapenwet verder
07 Jul 2016, 08:14
foto


De Nationale Assemblee komt vanmorgen om 11.00 uur bijeen in een openbare vergadering. Op de agenda staan vanaf 24 juni drie ontwerpwetten die behandeld moeten worden. Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie zal vandaag antwoorden op vragen die gesteld zijn over de Vuurwapenwet. De eerste ronde van de Hazardspelen is afgesloten. De Wet op het Constitutioneel Hof is het volgende agendapunt.

Vicevoorzitter Melvin Bouva zegt in gesprek met Starnieuws dat vandaag de regering aan het woord zal komen en de vragen zal beantwoorden die gesteld zijn over de Vuurwapenwet. Deze ontwerpwet wordt zo snel mogelijk afgerond. Volgens planning zal de Wet op het Constitutioneel Hof de volgende week aan de orde komen, zegt Bouva.

Het Constitutioneel Hof was al in de grondwet van 1975 opgenomen en ook weer in die van 1987, zonder dat de wetgeving in orde is gemaakt. De commissie van rapporteurs bestaat uit Melvin Bouva (voorzitter), Asiskumar Gajadien, Remy Tarnadi, Ronnie Brunswijk, Silvana Afonsoewa, William Waidoe en Rudolf Zeeman.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May