Regering staat bij Ied-ul-Fitr stil bij situatie land
06 Jul 2016, 16:45
foto
Minister Mike Noersalim (archieffoto)


Minister Mike Noersalim die namens president Desi Bouterse de Íed-ul-Fitre boodschap uitgesproken heeft, staat stil bij de huidige economische situatie in het land. De de oplossing is volgens hem niet alleen afhankelijk van menselijke wijsheid of door een willekeurige hoeveelheid geld, maar ook van de genade van de Almachtige. De economische recessie heeft op velen een negatieve impact aangezien prijzen van goederen en nutsvoorzieningen drastisch zijn gestegen. De regering beseft dat het volk zware tijden doormaakt, en zegt er alles te doen om de behoeftigen te ondersteunen.

De minister sprak als volgt op het Onafhankelijkheidsplein:
"Het is een voorrecht en een waar genoegen om u hedenochtend namens de president van de Republiek Suriname, Zijne Excellentie D. D. Bouterse, toe te spreken in verband met de nationale religieuze feestdag Ied Ul-Fitr.
Het aanbreken van het Ied Ul-Fitr feest geeft aan dat u de vastenmaand Ramadan hebt voltooid en achter u hebt gelaten, een periode van streven naar religieuze en spirituele verheffing.

Wanneer we kijken naar wat u in collectief verband bij dag als bij nacht aan vasten, aanbiddingen en liefdadigheid hebt verricht, is het de wens dat deze spirituele reis tot een grotere gehoorzaamheid, eensgezindheid, solidariteit en vrijgevigheid van de mens moet leiden.
Immers, het vasten in de maand Ramadan is een uiting van gehoorzaamheid aan God en heeft als doel om de zielen te zuiveren. Meer nog, de ware dimensie van het vasten komt tot uiting wanneer negatieve eigenschappen zoals egoïsme, haat, ongeduld en hebzucht plaats maken voor positieve eigenschappen zoals geduld, doorzettingsvermogen, standvastigheid, vergevensgezindheid en medeleven.
Het laatste moet u ertoe bewegen om zoveel mogelijk de behoeftigen en de minder draagkrachtigen te gedenken.

Landgenoten, broeders en zusters.
Ramadan is dus een uitstekend moment van bezinning, verbroedering en medeleven geweest waaruit u nieuwe kracht heeft kunnen putten om uw levenskoers opnieuw bij te stellen met een grotere kans op de tevredenheid en het welbehagen van de Schepper. Dit zal uiteindelijk moeten bijdragen tot een brede basis voor wederzijds respect, acceptatie en tolerantie in het belang van de verdere ontwikkeling van ons geliefd Suriname. Dit alles moet resulteren in een samenleving die in eenheid en saamhorigheid en in alle rust en harmonie kan arbeiden aan de verdere ontwikkeling en vooruitgang van welvaart en welzijn van dit land.

Landgenoten, broeders en zusters.
We zijn ons ervan bewust dat ons land zich thans in moeilijk economisch vaarwater bevindt en dat de oplossing om uit deze precaire situatie te geraken niet alleen afhankelijk zal zijn van menselijke wijsheid of door een willekeurige hoeveelheid geld, maar ook afhankelijk zal zijn van de genade van de Almachtige Schepper. De economische recessie heeft op velen in onze gemeenschap een negatieve impact gehad, daar niet alleen de prijzen van consumptiegoederen drastisch zijn gestegen, maar ook die van nutsvoorzieningen en diensten. De regering is zich terdege ervan bewust dat het volk zware tijden doormaakt, en doet er alles aan om de behoeftigen in de samenleving en zij die ondersteuning nodig hebben bij te staan middels lopende programma's dan wel programma's die in de maak zijn en die op korte termijn zullen worden uitgevoerd.

Ik roep u daarom bij deze op om in het licht van het Ied Ul-Fitr feest, waarin de eenheid en saamhorigheid van de mensheid centraal staan, elkaar te blijven schragen in gebed om God’s gunsten en zegeningen af te smeken voor dit land en onze economie, teneinde als één volk in staat te kunnen zijn om de vele uitdagingen op het pad van verdere opbouw van dit land het hoofd te kunnen bieden. Namens de regering Bouterse-Adhin, wens ik u allen een gezegende Ied Ul-Fitr toe.
Ied Mubarak."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May