Suppletoire begroting door hoge koers nu al achterhaald
07 Jul 2016, 00:01
foto


De suppletoire begroting 2016 die goedgekeurd is door de Raad van Ministers en nog ingediend moet worden bij De Nationale Assemblee, blijkt nu al achterhaald te zijn door de ontwaarding van de SRD. De regering wil ongeveer SRD 557.133.000 miljoen bezuinigen. Bij de suppletoire begroting van het ministerie van Buitenlandse Zaken is aangegeven dat een koers van SRD 4,04 voor de US dollar en SRD 4,30 voor de euro is gehanteerd bij de becijfering van de begroting. Uit de cijfers die gehanteerd worden, kan worden opgemaakt dat niet gewerkt wordt met de koers die op basis van vraag en aanbod dagelijks wordt bepaald.

De lagere koers die gehanteerd is bij de begroting, betekent dat deze gevolgen zal hebben voor de realisatiegraad van de begroting. In de memorie van toelichting wordt gesteld dat de overeenkomst met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en het Stabilisatie- en Herstelplan, de grondslag zijn van de suppletoire begroting. In De Nationale Assemblee moet de regering nog antwoord geven op de vele vragen en opmerkingen die gemaakt zijn over deze twee documenten. Het is nog niet duidelijk wanneer dit plan verder behandeld zal worden in het college. Volgens de matrix die overeengekomen is met het IMF, moest de suppletoire begroting op 30 juni ingediend worden bij de volksvertegenwoordiging. Dit is nog niet het geval.

Uit de suppletoire begrotingen blijkt dat bij de meeste ministeries geschoven is met posten. Over het algemeen is er meer geld toegevoegd bij de post 'lonen en salarissen'. Bij diverse ministeries is in de memorie van toelichting niet uitgelegd waarom gekozen is voor de wijziging van bepaalde posten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May