Raadslieden pleiten in 19 kilogram drugszaak
05 Jul 2016, 19:24
foto


De raadslieden Hemradj Matawli, Benito Pick en Joan Garib hebben op de rechtszitting van maandag hun pleidooi gehouden. Krishnadath, K. (59), echtpaar Dewanand R. (54) en Dropwatie R. (51) hebben de Wet op Verdovende Middelen overtreden. Het echtpaar heeft op 6 december vorig jaar gepoogd om iets meer dan 19 kilogram cocaïne naar Nederland te smokkelen. De drugs waren verwerkt in 24 pakken pomtayer.

Pick en Garib die de verdachte Krishnadath K. bijstaan, voerden aan dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk verklaard moet worden, omdat er onvoldoende bewijs tegen hun cliënt is in deze zaak. Volgens Pick is tezamen en in vereniging niet bewezen, omdat deze verdachte slechts het echtpaar op die bewuste dag heeft afgezet op Zanderij. Hij is niet de verstrekker en de verdachte heeft vanaf het begin van zijn aanhouding ontkend iets met de drugs te maken te hebben. Een zekere Sarwan had een appartement bij de verdachte gehuurd en hij zou samen met Mahinder en Prem de mogelijke verstrekker geweest kunnen zijn. Sarwan is meegereden naar Zanderij, maar het OM heeft die camerabeelden niet onderzocht.

Garib en Pick voerden verder aan dat een zekere Satish H. in het begin in verzekering was gesteld en aanwijzingen had gedaan. Hij is nooit op de terechtzitting gehoord. Pick concludeerde dat Krishnadath K. op geen enkel moment aanwezig was: niet bij de planning en ook niet bij de voorbereiding. Er is niet gebleken dat er sprake was van een bewuste en nauwe samenwerking, waardoor medeplegen niet tenlaste gelegd kan worden. Hij vroeg de kantonrechter om de voorlopige hechtenis van zijn cliënt op te heffen. De rechter wees het verzoek af. Ze voerde aan dat de ernstige bezwaren nog overeind staan.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May