Zes jaar voor man die been verloor bij beroving
05 Jul 2016, 12:00
foto


Taliga P. is dubbel gestraft. Voor twee berovingen op een dezelfde dag is hij gevonnist tot een celstraf van zes jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Bij de tweede beroving is er tot twee maal toe geschoten in zijn been, waardoor dit verbrijzeld raakte. Zijn linkerbeen is geamputeerd. Kantonrechter Ingrid Lachitjaran hield de verdachte voor dat hij evengoed dood had kunnen zijn.

De veroordeelde is eerder gevonnist voor dergelijke feiten. De laatste beroving is hem duur komen te staan. Het eerste feit, een inbraak waarbij er goederen uit de woning buit waren gemaakt, bekende Taliga P. wel. De tweede ontkende hij. De zoon van de benadeelde was alleen thuis en zag twee mannen het dievenijzer doorknippen. Ook de houtendeur werd geforceerd. Hij pakte het geweer van zijn ouders en sloot zichzelf in de badkamer op. Hij volgde de rovers en hoorde hen zeggen dat ze de bewoners zouden vermoorden. Zij haalden de slaapkamers overhoop. Toen loste de jongen een schot.

De veroordeelde had ook een vuurwapen bij zich. De criminelen renden uit de woning. Ze schoten terug met het vuistvuurwapen, waarbij de tiener het vuur beantwoordde. Taliga P. werd geraakt. Hij probeerde terug te schieten, maar de zoon was hem voor en schoot nog een keer, waardoor zijn been verbrijzelde. De politie werd hierna ingeschakeld.

Bij Taliga P. werden er goederen uit de eerste inbraak aangetroffen. Een MK- horloge had hij uit de tweede woning gestolen. Dit werd positief herkend door de benadeelden. Verder was er een schot in de muur van de woning, bloeddruppels, een gasbuks, een koevoet en een blikkenschaar. In eerste instantie had de veroordeelde volmondig bekend, maar kwam daarna terug op zijn verklaringen. Hij beweerde nooit in de tweede woning geweest te zijn. Het Openbaar Ministerie had een celstraf van zeven jaar geëist in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May