Lachmising voor een jaar weer op 'captain's chair' SLM
05 Jul 2016, 00:01
foto
Robbi Lachmising.


Robbi Lachmising is vanaf vandaag de nieuwe directeur van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij NV (SLM). Hij keert na twaalf jaar terug in die functie met een contract van een jaar. De aandeelhouder –de Staat- heeft een beroep op hem gedaan om het bedrijf te leiden.

Lachmising was van 2000 tot 2004 ook directeur van de SLM. Hij vindt dat als het nu slecht gaat met het bedrijf en de aandeelhouder een beroep op hem heeft gedaan, hij moet helpen. “Ik heb 27 jaren mijn krachten gegeven aan het bedrijf en heb als directeur succesvol afgesloten. De SLM is een baby van mij geworden,” zegt hij aan Starnieuws.

Het gaat slecht met Surinames nationale luchtvaartmaatschappij. Lachmising zijn prioriteit is dan ook om het bedrijf uit de rode cijfers te halen. “En om de toegang naar Suriname via je eigen luchtvaartmaatschappij, in eigen handen te houden.” Hij wil vooralsnog niet dieper ingaan op wat hij verder gaat doen. “Ik moet de rest eerst inventariseren en van daaruit kunnen we verder.”

Lachmising volgt Louis Voigt op, van wie het contract op 8 juli verloopt. Voigt heeft aangegeven dat hij 'om persoonlijke redenen' het dienstverband niet wenst te verlengen. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders die maandagavond is gehouden, heeft de aanstelling van Lachmising verwelkomd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May