Dodson: Voor aansluiting boven 13 KVA gelden extra kosten
04 Jul 2016, 00:01
foto
Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen.


Diverse mensen die een 3 fase aansluiting wilden op het elektriciteitsnet, werden ermee geconfronteerd dat een deel van de kosten in US dollar moest worden betaald. Het ging om bedragen van enkele honderden dollars. Minister Regilio Dodson heeft deze kwestie besproken met de directie en de raad van commissarissen van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). De bewindsman zegt aan Starnieuws dat ontkend is dat dollars gevraagd zijn aan huishoudens die onder de 13 KVA hebben aangevraagd. De directie hield de minister voor dat mensen onterecht geklaagd hebben.

Dodson zegt dat in elk geval aangegeven is aan de EBS dat mensen de tegenwaarde in SRD mogen betalen. Personen met een 3 fase aansluiting met een vermogen van onder de 13 KVA betalen SRD 500 voor hun aansluiting tot 40 meter van de stroompaal. De aansluiting voor huishoudens voor 1 fase is kosteloos tot een afstand van 80 meter van de stroompaal. Voor een 2 fase aansluiting binnen 40 meter tot de paal moet SRD 300 betaald worden.

"Wanneer iemand vanaf 13 KVA en meer een aanvraag indient, komen er extra kosten bij kijken. Dan gaat het wel om gigantische huizen," stelt de minister. Hij heeft ook klachten ontvangen van mensen die zeggen dat voor 3 en 5 KVA extra kosten in rekening zijn gebracht. De directie heeft aangegeven dat dit niet klopt. Dodson merkt op dat personen die onterecht een dollarcomponent op hun offerte hebben, contact kunnen maken met EBS. Zij kunnen dit ook doorgeven via de klachtenlijn van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May