US$ 30 miljoen project Led-straatverlichting aangehouden
03 Jul 2016, 04:08
foto


Het Ledverlichting-project van de Energiebedrijven Suriname (EBS) van US$ 30 miljoen wordt voorlopig in de koelkast gestopt. Dit project wordt aangehouden. Minister Regilio Dodson heeft aangegeven dat er voorlopig geen grote projecten uitgevoerd zullen worden door EBS. Er moeten prioriteiten worden gesteld.

De minister zegt aan Starnieuws dat het veel belangrijker is om te werken aan bepaalde gebieden waar voorzieningen moeten komen. Zo hebben Coronie en Nickerie dringend een investering nodig. EBS was van plan om in de tweede helft van dit jaar te beginnen met het vervangen van de ruim 60.000 HPL (High Pressure Mercury Lamp) en SON (Sodium Vapor Lamp) lampen en armaturen, door ledverlichting.

Landelijk wordt ruim 6.8 megawatt elektriciteit verbruikt aan straatverlichting. Uitgaande van een efficiency rate voor de dieselmachines in de opwekcentrale van 0.27 l/kWh, is het brandstofverbruik dat hiervoor nodig is ongeveer 8 miljoen liters. Hierop zal dus 50% bespaard worden, stelde de EBS.

Dodson vindt dat de vervanging op dit moment te veel geld kost. De middelen kunnen beter worden gebruikt. Op dit moment is het belangrijkste om de kostprijs van de stroomtarief te verlagen en het efficiënt runnen van het bedrijf. De minister merkt op dat de directie begrip getoond heeft voor het standpunt dat dit project voorlopig niet wordt uitgevoerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May