Berenstein: Armoede is bedreiging voor staatsveiligheid
03 Jul 2016, 05:55
foto
Robby Berenstein, voorzitter van C-47


Robby Berenstein, voorzitter van C-47, zegt dat de regering zich liever kan concentreren op de enorme verarming van het volk, dan 'abstracte begrippen over staatsveiligheid uit te leggen'. "De staatsveiligheid wordt eerder bedreigd door de inflatie van 55% binnen een jaar tijd. Bovendien blijft de koers nog steeds stijgen, waardoor de SRD elke dag minder waard wordt," zegt Berenstein in gesprek met Starnieuws.

De effecten van de verhoging van de elektriciteitstarieven zijn nog niet meegenomen bij het inflatiecijfer van het Algemeen Bureau voor de Statistiek. De inflatie van 55% is van mei dit jaar in vergelijking met mei 2015. In de maand juni zijn de prijzen van goederen en diensten verder gestegen. De koopkracht gaat nog verder achteruit.

Berenstein verwacht dat mensen in opstand zullen komen. "Mensen lijden armoede. Zij zijn enorm verarmd. De compensatie die de regering geeft, is al achterhaald. Ook de collectieve arbeidsovereenkomsten die hier en daar gesloten zijn, zijn niet meer reëel," benadrukt de vakbondsleider. Het is nog steeds niet gelukt om de koers te stabiliseren. Berenstein verwacht erupties in de samenleving als het roer niet onmiddellijk wordt omgegooid. "De regering moet zich bezighouden met de problemen van het volk en de aandacht niet afleiden," stelt Berenstein.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May