Regering zal organieke wetten na 40 jaar in orde maken
02 Jul 2016, 09:22
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos tijdens een persconferentie. (Foto: René Gompers)


De regering heeft het besluit genomen om een aantal wetten in orde te maken. Dit zal nog in deze regeertermijn gebeuren. Dit heeft minister Jennifer van Dijk-Silos meegedeeld op een persconferentie donderdag op een vraag die gesteld is. Zij vindt dat hiermee voorkomen wordt dat grondwetsartikelen voor tweeërlei uitleg vatbaar zijn.


Veertig jaar lang zijn deze zaken niet geregeld. Van Dijk-Silos zegt dat zij nog geen drie dagen minister was, toen zij al opmerkte dat zij vrij gauw een wet wil hebben waarin de verhoudingen tussen de drie machten goed geregeld zijn. Zij voert aan dat zij als jurist en docent op de universiteit, wetenschapper al vrij vroeg inzicht had in wat er gebeurde met de rechtsontwikkelingen. Er moet een wet komen die de verhouding tussen de machten harmoniseert.

De minister vindt dat de situatie nu met de rechterlijke macht manifest is door het feit dat de wet er niet is. Hier moet een einde aan worden gebracht. Er zijn volgens haar verschillende methodes om de vrede en harmonie terug te brengen. "Ik denk dat de uitvoerende macht verplicht is om door te gaan om de harmonie te brengen. Het moet nog worden uitgedacht". Het wordt tijd na veertig jaar om de organieke wetten te hebben. Zaken die globaal in de grondwet staan, moeten beter geregeld worden. Justitie zal dit oppakken. Er zullen fondsen worden gezocht om dit grondig aan te pakken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May