Blikseminslagen India eisen minstens 79 levens
22 Jun 2016, 13:40
foto
Een aantal mensen is in het ziekenhuis behandeld na blikseminslagen in Bihar.(Foto's: Reuters)


In de Indiase staten Bihar, Jharkhand en Madhya Pradesh zijn minstens 79 mensen gedood en meer dan 20 anderen gewond door blikseminslagen. In Bihar zijn 53 mensen overleden, in het naburige Jharkhand eiste de bliksem tien levens, terwijl zestien anderen in Madhya Pradesh het leven lieten.

Het merendeel van de mensen dat is overleden, werkte dinsdag op boerderijen in stortregens. In India zijn blikseminslagen tijdens zware moessonregens gebruikelijk. In de noordoostelijke deelstaat Bihar zijn de dorpen Nalanda, Aurangabad, Rohtas, Purnea, Munger, Gaya, Saharsa, Bhagalpur, Banka en Kaimur getroffen.

Een man die naar het ziekenhuis in Rohtas is gebracht zei:. "Toen het regende, hebben we meteen bescherming gezocht. De bliksem trof ons daar en toen waren we allemaal bewusteloos. We konden niet begrijpen wat er was gebeurd. Toen ik weer bij kwam, realiseerde ik mij dat is was geraakt door iets.”n het midden, toen ik weer bij bewustzijn, besefte ik dat ik was geraakt door iets."

Sinds 2005 zijn jaarlijks minstens 2.000 mensen omgekomen door blikseminslagen. De data komt van het National Crime Records Bureau. India krijgt 80% van zijn jaarlijkse neerslag tijdens het moesson seizoen dat loopt tussen juni en september.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May