Messi doet NRG Stadium stilvallen
22 Jun 2016, 01:10
Ezequiel Lavezzi, scoort op aangeven van sterspeler Lionel Messi, het eerste doelpunt voor Argentinië. (Foto: nesn.com)

Argentinië heeft het obstakel Amerika met succes genomen. Het gastland kreeg maar liefst 4 doelpunten om de oren en had zelf niets in de melk te brokkelen. De Amerikaanse aanhang in het NRG Stadium te Houston, Texas, was vooral na het tweede doelpunt, voor een moment met stomheid geslagen. Argentinië heeft zich met deze eclatante overwinning geplaatst voor de finale, terwijl Amerika zijn opwachting maakt voor de strijd om de derde plaats.

Argentinië nam heel vroeg de leiding middels Ezequiel Lavezzi die, op aangeven van Lionel Messi, reeds in de 3e minuut heel fraai met het hoofd scoorde: 1-0. De schoonheid van het doelpunt, ontlokte zelfs Jurgen Klinsman, de bondscoach van Amerika, een applaus. In de 21e minuut moest Gonzalo Higuain de voorsprong verdubbelen, maar hij talmde, waardoor verdediger Geoff Cameron kon ingrijpen. De Amerikaanse vedette Clint Dempsey, was haast onzichtbaar in de eerste speelperiode. Hij slaagde erin de schijnwerpers te halen, door een elleboog in de keel van Javier Mascherano te planten. In de 32e minuut voltrok Messi in eigen persoon het vonnis door een vrije trap, wondermooi tussen de kruising van de paal en de lat, achter doelman Brad Guzan, te krullen: 2-0. Met dit doelpunt heeft hij zich gekroond tot topscorer aller tijden voor de Albicelestes.
Hierna kwam Amerika voor het eerst goed opzetten, maar de Argentijnse defensie was alert en maakte korte metten.

Vrijwel meteen na de rust, in de 50e minuut, deed Gonzalo Higuain alsnog een duit in het zakje: 3-0. Het gastland deed er alles aan om het tij te keren, maar was duidelijk niet opgewassen tegen de Zuid-Amerikaanse voetbalreus, die op de eerste plaats staat van de FIFA-ranglijst. De Albicelestes kregen nog enkele goede mogelijkheden om verder uit te lopen, maar het duurde uiteindelijk tot de 86e minuut voordat Messi doelpunt nummer 4 regisseerde. Hij veroverde het leder en bracht Higuain in stelling, die van dichtbij geen fout maakte: 4-0. Argentinië neemt het in de finale op tegen de winnaar van het treffen tussen Chili en Colombia.