CBvS belast met organisatie twee regionale conferenties
20 Jun 2016, 07:18
foto


De Centrale Bank van Suriname (CBvS) treedt als gastheer op van twee belangrijke Caribische conferenties, waarin ongeveer 140 personen zullen participeren. Vanmorgen en morgen is de bijeenkomst van de Caribbean Association of Pension Supervisors (CAPS), een organisatie van toezichthouders op pensioenfondsen. Van 22 t/m 24 juni vindt de conferentie van de Caribbean Association of Insurance Regulators (CAIR) plaats. Hieraan nemen toezichthouders op verzekeringsmaatschappijen en op verzekeringsbemiddelaars deel.

De CAPS is een uitvloeisel van de internationale organisatie van toezichthouders op pensioenfondsen. Deze Caribische organisatie heeft tot doel het stimuleren en het ondersteunen van de ontwikkeling van het toezicht op pensioenfondsen in de regio. Jaarlijks wordt een conferentie en een algemene ledenvergadering belegd, waarvan de organisatie tussen de lidlanden rouleert. Dit jaar is het thema van de conferentie Strengthening Pension Supervision and Regulation to Support Financial Stability en tegen die achtergrond zal de invloed van de mondiale groei van de pensioensector, de regelgeving en het toezicht in de regio aan de orde worden gesteld. Aangelegenheden zoals best practices en normen voor vermogensbeheer, regulering van - en het toezicht op - beleggingen en pensioenfondsen en financiële stabiliteit zullen ruim worden belicht. Suriname is voor de eerste maal belast met de organisatie, zegt de CBvS. Het gaat om ongeveer 60 deelnemers.

De CAIR heeft als doel het stimuleren en het ondersteunen van de ontwikkeling - en de handhaving - van ordening van verzekeringen in het Caribisch gebied, volgens internationaal geaccepteerde normen. Dit doel probeert zij te bewerkstelligen door onder andere interactief met andere verzekeringstoezichthouders problemen, zorgpunten en ervaringen te delen. Ook wordt educatie voor verzekeringstoezichthouders bemoedigd en ondersteund. De CAIR telt 20 leden, waaronder dus ook de CBvS, die toezichthouder is op verzekeringsmaatschappijen die in Suriname gevestigd zijn. Deze jaarlijkse conferentie en de daaraan gekoppelde ledenvergadering wordt ook voor het eerst in Suriname gehouden en zal ongeveer 80 deelnemers hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May