Ek 2016: Frankrijk en Zwitserland scoren niet
19 Jun 2016, 19:02
foto
Les Bleus hebben mooie kansen gehad, maar slaagden er niet in doelman Yann Sommer te verschalken. (Foto's: Reuters)


Frankrijk en Zwitserland, die zich al geplaatst hebben voor de achtste finales van EK 2016, zijn in hun laatste groepswedstrijd niet tot scoren gekomen. De Fransen kregen goede kansen in de eerste helft, maar het scorebord bleef blanco. Frankrijk voert de lijst aan in Groep A met zeven punten uit drie wedstrijden, gevolgd door Zwitserland door vijf.

Het team van Didier Deschamps speelt op 26 juni in Lyon tegen de beste derde uit groep C, D of E. Zwitserland neemt het een dag eerder op tegen de tweede uit groep C. Twee keer kwam het schot van Pogba in de eerste helft op de lat. Bij Les Bleus zijn het vooral Paul Pogba en Kingsley Coman die zich goed in hun vel voelden. De netten bleven echter stil.

Doelman Yann Sommer wordt even aan het werk gezet in de 55e minuut. Het schot van André-Pierre Gignac is hard, maar de Zwitserse stopper klemt het leder vast. In de 78e minuut neemt invaller Dimitri Payet de bal uit een voorzet en knalt. De onderkant van de lat zorgt voor redding.

De andere groepswedstrijd tussen Roemenië en Albanië is geëindigd in winst voor Albanië. Morgen worden in Groep B de slotwedstrijden gespeeld. Rusland komt uit tegen Wales, en Slowakije speelt tegen Engeland. Groep B wordt aangevoerd door Engeland met vier punten, gevolgd door Wales en Slowakije met elk drie; Rusland heeft er één.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May