EK 2016: Portugal blijft doelpuntloos
18 Jun 2016, 18:24
Keer op keer lukt het Ronaldo niet het leder in de touwen te krijgen.(Foto's:Reuters)

Portugal heeft zijn overwicht in de wedstrijd tegen Oostenrijk niet kunnen omzetten in winst (0-0). Cristiano Ronaldo miste zelfs een penalty in de 77e minuut en zag zijn kopbal in de 85e minuut afgevlagd worden. Portugal heeft er nu twee punten uit twee wedstrijden. Hij moet woensdag van Hongarije winnen, om de achtste finales te halen.

Het was zeker niet de avond van Portugal en al helemaal niet van Real Madrid vedette Ronaldo. De manschappen van Fernando Santos hebben alles op alles gezet, bleven maar naar voren stormen, maar kregen het leder niet in de netten. Ronaldo heeft met negentien schoten op het doel in twee wedstrijden tijdens dit toernooi, de meeste schoten gehad dan negen andere teams. En dan nog heeft hij geen enkel doelpunt gescoord. Het was Ronaldo’s 128e wedstrijd voor Portugal, een nieuw record. Luis Figo had er 127 op zitten.

Twee minuten in de wedstrijd en Martin Harnik schiet voor Oostenrijk, maar kan zijn kopbal niet achter Rui Patricio. En dat was het dan voor de Oostenrijkers, voor de rest van de wedstrijd was alles Portugal. Nani mist in de 11e minuut een ongelooflijk grote kans. Hij omspeelt zijn verdediger, maar zijn schot is te zwak. Robert Almer veegt de bal weg en voorkomt een doelpunt, nadien redt hij een poging van Vierinha. In de 29e minuut laat Portugal het opnieuw liggen. Nani kopt een hoekschop tegen de doelpaal. Ook een poging op de afvallende val, gaat niet tussen de palen.

Ook Ronaldo kan zijn kansen niet omzetten. Zijn kopbal die wel in het doel gaat wordt afgevlagd voor buitenspel. In de 77e minuut werkt Martin Hinteregger Ronaldo tegen de grond. De scheidsrechter wijst naar de rode stip. Ronaldo plaatst zich achter de bal, Almer gaat de andere kant op, maar dan ontzegd de paal Portugal de voorsprong.

In Groep A komen morgen tegen elkaar uit Roemenië en Albanië, en Zwitserland en Frankrijk.