Multifunctioneelcentrum te Ramgoelam geopend
19 Jun 2016, 14:24
foto
Minister Faizal Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken bij de opening van het multifunctioneel centrum te Ramgoelam.


Te Ramgoelam is het Lucien van Hekelen multifunctioneel centrum geopend door het ministerie van Sport en Jeugdzaken. Jongeren uit de buurt kunnen er vijf dagen per week terecht voor sport, spel en creatieve vorming. Tijdens de opening donderdag mochten de kinderen kennis maken met onder anderen schaken, volleybal, zang, drummen, awasa dans en recreatieve spelen.

De jongeren werden toegesproken door Konrad Acton, ondervoorzitter van het Nationaal Jeugdparlement. Hij vroeg de jongeren deel te nemen aan de activiteiten die in het centrum speciaal voor hen worden ontplooid. Assembleelid Silvana Afoensoewa bleef stilstaan bij de inzet van Lucien van Hekelen, nu wijlen, voor de buurt. Volgens Afoensoewa mag deze naam nimmer vergeten worden, omdat Van Hekelen soortgelijke activiteiten voor de jongeren van de buurt initieerde.

Minister Faizal Abdoelgafoer vroeg de jeugdigen om vooral zuinig om te gaan met het centrum en het materiaal. “Als overheid weten wij wat de taak van ons is, alleen is het belangrijk dat wanneer wij samen in iets investeren dat we blijven letten op elkaar. Het centrum is voor jou, no broko in”, zei Abdoelgafoer.

Met het buurtontwikkelingsprogramma Kon na Wan zullen er landelijk meer dan 70 centra geopend worden, meldt het ministerie. Bij Stichting Klimop in het district Para is het eerste multifunctioneel centrum in gebruik genomen. In Paramaribo zal er voor de eerste fase in drie buurten een centrum opgezet worden. Binnen twee weken komen Flora en Beekhuizen aan de beurt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May