Eerbetoon Suritoppers aan Surinaamse muziekiconen
18 Jun 2016, 20:37
foto
Optreden van Suritoppers vrijdagavond in de Schouwburg van Almere. (Foto's: John Hawker)


De Suritoppers uit Suriname gaven vrijdagavond een overweldigende show in de Schouwburg van Almere. De show stond in het teken van een eerbetoon aan Surinaamse muziekiconen, zoals Mighty Botai, Johnny de Miranda, Lieve Hugo en Orlando Seymonson.

Voor een volle zaal brak zo rond 20.15 uur de stem door van de legendarische master of ceremony, Henk van Vliet, om de show aan te kondigen. Hij wist meteen de juiste snaar te raken bij het goed opgekomen publiek. Wat daarna volgde was een goed opgezette optreden van artiesten zoals Bryan Bijlhout, Sylvie Singoredjo, Eddy Assan, Rayen Panday, Rachidi Sanches, Black Harmony, Bryan Muntslag en nog vele andere jonge talenten die in Suriname zijn doorgebroken.

De Schouwburg van Almere was voor enkele uren ‘Surinaams grondgebied’. Vele bezoekers konden niet op hun plaats blijven zitten. Het Suritoppersorkest onder leiding van Ernesto van Dal was weer op z’n best. Na de show konden fans met hun idolen op de foto gaan. Een grote fan van de Suritoppers die momenteel in een ziekenhuis ligt, was ook aanwezig op haar bed en onder begeleiding van een team van verplegers. Heel mooi om te zien en er werd ook een lied aan haar opgedragen.
De organisatie van de Suritopperstour mag ongetwijfeld terugzien op een geslaagde avond. Woensdag vindt de laatste show plaats in Den Haag.

John Hawker
nickerieplaza.nl
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May