EK 2016: Rode Duivels maken omslag, 3-0
18 Jun 2016, 12:52
Romelu Lukaku scoort het eerste Belgische doelpunt op een EK sinds 2000. (Foto: Getty Images)

Met Romelu Lukaku in de voorlinie hebben de Rode Duivels met 3-0 gewonnen van Ierland. De ploeg van Marc Wilmots staat nu op de tweede plaats in Groep E. Italië voert de groep aan met zes punten uit twee wedstrijden, België heeft er drie.

De Belgen hadden de wedstrijd vanaf het fluitsignaal in de tweede helft volledig in handen. Ze hebben de Ieren gehouden op hun eigen speelhelft. In de 25e minuut trillen de netten voor de eerste keer in Bordeaux. Na een knappe pass van Kevin De Bruyne, plaatst Yannick Carrasco de bal achter Darren Randolph, maar dan gaat de vlag voor buitenspel omhoog. Nog geen half uur daarna, met twee minuten in de tweede helft, zorgt Lukaku voor de één nul voorsprong.

Axel Witsel brengt de Rode Duivels op rozen in de 60e minuut. De middenvelder kopt de assist van Thomas Meunier voorbij het Ierse sluitstuk. Maar in tegenstelling tot de eerste wedstrijd van de Belgen, had Lukaku er duidelijk zin in. Negen minuten na Witsel tekent hij voor zijn tweede in de wedstrijd, 3-0. Ook hier heeft Meunier het doelpunt ingeleid. België komt in zijn laatste groepswedstrijd uit tegen Zweden.

De Belgische doelman Thibaut Courtois heeft slechts één keer redding moeten brengen. De manschappen van Martin O’Neill hebben nu één punt en zullen Italië in de laatste groepswedstrijd moeten verslaan, willen ze nog een kans maken op de achtste finales. La Squadra heeft zijn beide groepswedstrijden gewonnen. Vergeleken met hun eerste wedstrijd tegen Zweden (1-1)was het optreden van de Ieren vandaag teleurstellend. De Rode Duivels hebben zich echter na de nederlaag tegen Italië maandag, hersteld. Het team van Wilmots heeft vandaag duidelijk uit een ander vaatje getapt.

In afwachting op de volgende wedstrijd tussen Hongarije en Ijsland zijn er in het Stade Velodrome rellen uitgebroken tussen fans van Hongarije. Gisteren was dat het geval bij de wedstrijd tussen Kroatië en Tsjechië (2-2). Kroatische supporters gooiden met vuurwerk op het veld en gingen met elkaar op de vuist.