Verdachte van diefstal legt tegenstrijdige verklaringen af
18 Jun 2016, 04:54
foto


Guno K. staat samen met Milton V. terecht, omdat hen drie inbraken ten laste zijn gelegd. Edgar A. zou taxi gereden hebben voor de mannen. De officier van justitie, Claudia Bruining, heeft Guno K. weer gehoord. Zij confronteerde hem met verklaringen die hij eerder had afgelegd.

Het Openbaar Ministerie hield de verdachte voor dat hij aangehouden was met een bedrag. Toen had hij verklaard dat het bedrag uit diefstal afkomstig was. Het zou gaan om SRD 18000. De politie nam SRD 6500 in beslag en de verdachte zei toen dat de ambtenaren zijn geld weggemaakt hadden. De verdachte bleef erbij dat het geld van hem was. Het zou om zijn spaargeld gaan. Ook zou hij nooit aan de politie verklaard hebben dat het geld uit diefstal afkomstig was. Hoe de officier hem ook ondervroeg, de man bleef ontkennen.

Bij een van de inbraken hebben ze een kluis met ruw goud en geld in SRD en US dollar, buitgemaakt. De buit is onderling verdeeld. Guno K. heeft US$ 18.000 en SRD 3000 ontvangen. Een van de medeverdachten zou er met het ruw goud vandoor zijn gegaan. Bij een van de inbraken heeft de verdachte samen met anderen, zinkplaten van het gebouw doorgeknipt om binnen te geraken. Ook bij deze inval hebben zij geld buitgemaakt. Bij de derde inbraak is een muur kapotgemaakt om binnen te gaan. De brandkast is opengebroken en geld en sieraden gestolen. Op 21 juli wordt de zaak verder behandeld. De officier zal haar strafeis presenteren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May