EK 2016: Spanje rekent simpel af met Turkije
17 Jun 2016, 18:33
Álvaro Morata geeft doelman Volkan Babacan het nakijken. (Foto: Reuters)

Spanje heeft in zijn tweede groepswedstrijd simpel afgerekend met Turkije, 3-0. Álvaro Morata heeft twee doelpunten voor zijn rekening genomen en Nolito één. Turkije moet in zijn derde wedstrijd winnen tegen Tsjechië wil hij enig kans maken om door te gaan in het toernooi.

Las Rojas klimmen op voorsprong dankzij Morata. De actie begint bij Nolito, die een mooie voorzet geeft aan zijn spitsbroeder. Morata kopt in de 33e minuut de pass knap voorbij Volkan Babacan. Drie minuten later laat Nolito zelf de netten trillen. Hij verzilvert een goede pass van Cesc Fabregas.

Vroeg in de tweede helft schuift Morata zijn tweede doelpunt in de touwen, 3-0. De Turken zijn er niet in geslaagd doelman David de Gea te bedreigen. De Spanjaarden waren zowel defensief als offensief enkele maten te groot voor de klas van Fatih Terim. Er was zelfs een fluitconcert voor Barcelona-speler Arda Turan.

Enkele minuten voor affluiten krijgen de Turken hun grootste kans, maar invaller Olcay Sahan wacht veel te lang. Azipilicueta werkt weg. Het is twaalf jaar geleden dat Spanje een wedstrijd verloor op een EK-toernooi, veertien ongeslagen EK-wedstrijden op rij. Met de overwinning plaatst Spanje zich naast Frankrijk en Italië in de achtste finales.
Spanje leidt in Groep D met zes punten, gevolgd door Kroatië met vier en Tsjechië één punt. In Groep E spelen België en Ierland tegen elkaar, terwijl in Groep F Ijsland uitkomt tegen Hongarije en Portugal tegen Oostenrijk.