VHP-leider faalt in fundamentele change
17 Jun 2016, 19:42
foto


De huidige samenstelling van het nieuwe hoofdbestuur van de VHP is niet gekozen in de geest van hoop. Hoop die de nieuwe voorzitter van de VHP Santokhi zou moeten verpersoonlijken. Voorzitter Santokhi kreeg te maken met de harde realiteit van de VHP waarbij personen niet worden geselecteerd o.b.v. performance criteria maar vriendjespolitiek. Santokhi als nieuwe leider, veranderaar, krijgt nu een pakslaag van de harde kern van de VHP.

Ik ben van mening dat het hoofdbestuur, de motor van de VHP, in de toekomst de motor van dit land zal worden. Het is principieel dat je eerlijke, deskundige, hardwerkende, vaderlandslievende mensen nomineert. De kandidatenlijst van het hoofdbestuur is niet in zijn geheel een weergave hiervan. Santokhi wil gaan voor natievorming. Natievorming door een corrupte elite leidt nimmer tot natievorming.
Het lijkt mij democratischer wanneer voorzitter Santokhi als nieuwe voorzitter, de veranderaar, vooraf aan alle leden de criteria om tot hoofdbestuurslid verkozen te worden openbaar had gemaakt. Niemand weet wat de criteria zijn op basis waarvan mensen worden genomineerd voor het hoofdbestuur. Er worden 25 hoofdbestuursleden gekozen. Het vooraf bekend maken van de criteria door de voorzitter zou de change moeten garanderen. De samenstelling van dit hoofdbestuur is een groot raadsel, en dus het bewijs van het falen van een nieuwe leider.

Er zijn enkele hoofdbestuursleden die wederom op de kandidatenlijst staan en die mij stof tot verder nadenken geven over welke criteria zijn gebruikt.
De VHP die zo prat gaat op de democratische rechtsstaat, die de NDP beschuldigt op alle podia dat zij de rechtsstaat heeft geschonden, biedt een VHP parlementariër wederom een plaats in het hoofdbestuur, waarbij desbetreffende persoon, zijnde oppositie, een minister van de coalitie m.n. de NDP zover gekregen heeft om een kleine man middels militairen te laten opbrengen.

Hij heeft daarmee de grondwet, de rechtsstaat, de kritiek van de VHP geschonden. Vooraf bekend maken van de criteria en toepassen er van zou DE verandering in de VHP moeten betekenen. Het niet nomineren van bepaalde huidige hoofdbestuursleden is vreemd, maar het is moeilijk om op te komen voor jezelf. De partij heeft nog steeds corruptieve,conservatieve vriendjespolitieke criteria toegepast.Voorzitter Santokhi heeft de change die aan de achterban beloofd is niet waar kunnen maken.

De tijd om nog hearings te houden met leden om te kijken of er toch nog een alternatieve lijst kon worden samengesteld was niet meer mogelijk aangezien de vergadering die de kandidaten voor het hoofdbestuur moest bepalen 5 dagen voor het indienen van kandidatenlijsten werd gehouden. Leden hadden daardoor geen gelegenheid om een alternatief te presenteren.
Het zou,volgens mij democratischer zijn als het dagelijks bestuur hearings had gehouden onder de kernen. Als VHP-ers inderdaad change willen brengen moet dat beginnen bij de selectie van de motor van de partij. Deze vormen morgen de regering. Een corruptief bestuur leidt tot een corruptieve regering.

Rewtie Sietaram LL.B.
Hoofdbestuurslid VHP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May