EK 2016: Duitsland - Polen eindigt doelpuntloos
16 Jun 2016, 18:42
Het is Polen in vijf ontmoetingen op grote toernooien niet gelukt Duitsland klein te krijgen. (Foto: Getty Images)

Duitsland en Polen zijn ongeslagen gebleven in hun beide groepswedstrijden. In Stade de France is het een doelpuntloos gelijkspel geworden, meteen de eerste wedstrijd op EK 2016 waarin geen doelpunten zijn gescoord. Beide teams zetten daarmee een stap richting kwalificatie van de groepsfase. .

Zowel Duitsland als Polen hebben vier punten met nog één wedstrijd in Groep C. Hun score is genoeg om minstens op de derde plaats te eindigen afhankelijk van wat in de andere groepen gebeurt. Het is de eerste keer dat Duitsland er niet is geslaagd te scoren op een EK-wedstrijd sinds de finale van 2008.

De spits van Polen Arkadiusz Milik heeft luttele seconden in de tweede helft de beste kans van de wedstrijd verspild. Zijn kopbal vanuit vier meter ging wijd over het doel. Het was een van de weinige duidelijke openingen van een wedstrijd waarin de teams er niet zijn geslaagd een enkel schot op doel in de eerste helft te produceren.

Het Duitse duo Mario Götze en Mesut Özil vonden beiden Lukasz Fabianski voor zich. De doelman was invaller voor de geblesseerde Poolse Wojciech Szczesny. Aan de andere kant trapte Milik een goede bal richting Manuel Neuer. Voor beide ploegen was het grotendeels een frustrerende nacht in het stadion.

Een definitieve gevolg van het gelijkspel is dat Oekraïne zijn koffers mag pakken. De laatste groepswedstrijden worden dinsdag afgewerkt, dan neemt Duitsland het op tegen Noord-Ierland –die eerder met 2-0 won van Oekraïne- en Polen komt uit tegen Oekraïne.