Juspol: Geen discriminatie LBGT-gemeenschap
15 Jun 2016, 22:23
foto
Minister van Juspol, Jennifer van Dijk-Silos. (Archieffoto)


De discriminatoire behandeling die de LBGT-gemeenschap in Suriname ervaart moet worden opgeheven. Dit was de rode draad van het gesprek dat Boris Dittrich, director van Human Rights Watch, belast met LGBT zaken en Juan Pigot, voorzitter van Parea, maandag voerden met de minister van Justitie en Politie (Juspol), Jennifer van Dijk-Silos. Parea is de vereniging voor gay professionals in Suriname.

De functionarissen hebben van gedachten gewisseld over de rechten van de LGBT-gemeenschap. De afgevaardigden benadrukten dat het niet ging om het willen van speciale rechten. Zij willen de maatschappij duidelijk maken dat homorechten gelijk staan aan mensenrechten. Voor het eerst wordt de Pride Month in Suriname georganiseerd, waarbij wordt stilgestaan bij de LGBT-gemeenschap op het werk. Zij gaven aan dat delen van het bedrijfsleven reeds zijn overgegaan tot het sluiten van gendre-neutrale cao’s. Echter is er nog een lange weg af te leggen, menen zij.

Van Dijk-Silos haalde aan dat de Staat Suriname lid is van vele verdragen en dat de Grondwet discriminatie op geen enkele grond toestaat. Op grond daarvan zullen wetgeving, wettelijke regelingen en of bepalingen moeten worden gesynchroniseerd en de discriminatoire bepalingen moeten worden verwijderd. Zij beloofde dat het ministerie van Justitie en Politie zijn bijdrage in dit verband zal leveren. Het bestuur van het LGBT Platform Suriname zal door Van Dijk-Silos worden uitgenodigd, om de strategie voor het bereiken van acceptatie en regulering te bespreken, zegt de voorlichting van Juspol.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May