Identiteit ontzield lichaam Wayamboweg bekend
14 Jun 2016, 22:28
foto


Het ontzielde lichaam van de 17-jarige Igor Braipakie is maandag door de politie van Saramacca in een voertuig levenloos is aangetroffen na een dievenmelding. De politie van Jarikaba kreeg op maandag 13 juni via de Centrale Meldkamer de melding van diefstal middels geweldpleging aan de Wayamboweg in het district Saramacca.

Politie-eenheden speelden in op de algemene oproep. Tijdens het onderzoek is komen vast te staan dat de 27-jarige Lesley K. te samen met Jurgen A. (28), Carlos C. (18) en Igor Braipakie op het punt stonden een inbraak te plegen.

Buren gingen af op het alarmsignaal van de woning. Volgens verklaring van een buurman zag hij op een bepaald een man met een jachtgeweer in de hand uit het erf van de buren wegrennen en was het duidelijk voor hem dat het om dieven ging. Hij schoot met het jachtgeweer dat hij had meegenomen op de rechter voorband van het voertuig van de dieven om zodoende te voorkomen dat de inzittenden konden wegrijden. Het is de mannen toch gelukt om op de platte band weg te rijden. Echter konden zij hun vlucht niet voortzetten en lieten het voertuig achter.

Een verdachte die uit het bos kwam, werd door de politie Surveillance Wanica aangehouden. Twee anderen die te voet liepen richting Paramaribo werden door de politie van Jarikaba aangehouden. Zij gaven aan dat zij zomaar door burgers zijn beschoten en dat het voertuig waarin zij zaten daardoor een lekke band had en dat een vriend dodelijk is geraakt. Het jachtgeweer welke door de buurman is gebruikt is gedekt. De politie heeft geen wapens aangetroffen op de criminelen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld. De afdeling Kapitale Delicten onderzoekt deze zaak verder, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May