EK 2016: Hongarije stunt tegen Oostenrijk 2-0
14 Jun 2016, 15:59
foto
De Hongaren vieren hun eerste doelpunt tijdens het EK 2016-toernooi. (Foto's: Reuters)


Hongarije, dat bekend stond als de zwakke ploeg in groep F, heeft het tegendeel bewezen. Na een slaapwekkende eerste helft, tapten de Hongaren uit een ander vaatje. De doelpunten van Ádám Szalai en Zoltán Stieber hebben het lot van de Oostenrijkers bezegeld in hun eerste wedstrijd op EK-2016. .

Oostenrijk zorgde bijna voor de snelste goal ooit gescoord op een EK-toernooi toen David Alaba’s schot na 28 seconden de paal raakte. Hongarije bleef hun rivalen daarna de baas en nam de voorsprong toen aanvaller Szalai na een fraaie combinatie met László Kleinheisler de bal achter de netten werkt voor de neus van een aanstormende Robert Almer. De gelijkmaker van de Oostenrijkse verdediger Martin Hinteregger heeft de scheidsrechter afgekeurd.

Alexsander Dragovic werd van het veld gestuurd na een tweede gele kaart, net voordat Stieber de score verdubbelde. De aanvaller komt met nog tien minuten spelen als invaller van Kleinheisler en toont meteen zijn waarde. Oostenrijk had geen antwoord op het spel van de mannen van coach Bernd Storck. De wedstrijd was slechts aan het begin veelbelovend met het schot van Alaba, maar daarna was de ploeg van trainer Marcel Koller onzichtbaar.

Kleinheisler is uitgeroepen tot ‘Man of the Match’. De Hongaarse sluitpost Gábor Király is met zijn 40 jaren de oudste speler die ooit heeft deelgenomen aan een EK-toernooi, hij verbreekt daarmee het record van Lothar Matthäus. Aan sfeer ontbrak het niet in het Stade Matmut Atlantique. Vooral de Hongaarse supporters lieten van zich horen. Het was immers sinds 1972 dat het Hongaarse elftal weer op een EK-toernooi is. In dezelfde Groep F komen Portugal en Ijsland wat later tegen elkaar uit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May