SCTV getroffen door blikseminslag
13 Jun 2016, 12:23
foto
SCTV is uit de lucht door blikseminslag. De uitzending wordt uiterlijk 14.00 uur hervat.


Het Surinaamse Chinese Televisie Station (SCTV) is vanmorgen getroffen door blikseminslag. Ruim de helft van de apparatuur is beschadigd. Het personeel doet er alles aan om uiterlijk 14.00 uur de uitzending te hervatten, deelt manager Vincent Liu mee aan Starnieuws. De schade wordt geraamd op minimaal US$ 5000.

Haast alle apparatuur die aangesloten was op een bepaald telefoonnetwerk toen de bliksem insloeg, is beschadigd. Een deel van de computers en mixers dat nodig is voor de verwerking van informatie en de uitzending, heeft het begeven. Internet en telefoneren gaat ook niet. Het getroffen deel van de uitzendapparatuur is nog geen drie weken geleden geïnstalleerd.

"We zijn genoodzaakt deze mixers opnieuw te bestellen. Als we dat vandaag nog doen zijn ze er binnen twee weken. Maar op dit moment proberen we uiterlijk 2 uur 's middags de uitzending te hervatten. Het zal nog steeds digitaal zijn, maar niet in high definition," zegt Liu. SCTV is een essentiële bron van informatie voor de Chinese gemeenschap in Suriname.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May