DOE neemt maandagavond besluit over blijven in coalitie
13 Jun 2016, 00:01
foto
De convocatie van DOE voor maandagavond. Het gaat om slechts één agendapunt.


Binnen de partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) is er grote verdeeldheid over de koers die er gevaren moet worden. Een deel van de partij, onder wie hoofdbestuurslid Ricky Stutgard, vindt dat DOE uit de coalitie moet treden, terwijl een overgroot deel hier niks van wil horen. Maandagavond komt het congres van DOE in besloten spoedvergadering bijeen, waar er naar Starnieuws verneemt, harde noten zullen worden gekraakt.

Het voornaamste agendapunt is Besluit inzake wel of geen continuering NDP-BEP-DOE coalitie. Diverse kernen hebben moties voorbereid die zij aan de orde zullen stellen op het congres. Zij zijn verrast met de agenda, omdat over het algemeen werd aangenomen dat de organen van de partij zouden worden geëvalueerd, een jaar na de verkiezingen.

Partijvoorzitter Carl Breeveld had op een persconferentie op 25 mei aangekondigd dat er binnen DOE binnenkort ‘processen in werking zullen treden’ tegen hoofdbestuurslid Stutgard, dat publiekelijk zijn misnoegen over de partij heeft geuit. Vernomen wordt dat deze stappen uitgebleven zijn. Intussen hebben Breeveld en Stutgard met elkaar gesproken.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May