Kromodihardjo: SZF speelt in op overgangssituaties
12 Jun 2016, 07:25
foto
SZF-directeur Rick Kromodihardjo


Het Staatsziekenfonds (SZF) speelt in op situaties waar er nog geen rekening mee was gehouden bij de overname van de basiszorgverzekerden tussen 0-16 jaar en 60+, van Self Reliance (BZSR). Directeur Rick Kromodihardjo zegt in gesprek met Starnieuws dat de verzekerden altijd terecht kunnen bij de afdeling Communicatie & Klantenservice van SZF, wanneer iets onduidelijk is. Ook via de website en Facebook kunnen gevallen worden voorgelegd. De dienstverleners kunnen de verzekerde eveneens helpen omdat de instructies duidelijk zijn, zegt de directeur.


Het SZF heeft aan de dienstverleners verduidelijkt dat de verzekeringsbewijzen die de BZSR-verzekerden nu in hun bezit hebben, waarvan de geldigheidsduur nog niet verstreken is, van kracht blijven. Zolang het SZF geen andere instructie heeft gegeven, mogen de dienstverleners de geldigheid van dat bewijs afleiden. Met de ziekenhuizen heeft het SZF afgesproken dat ingeval een BZSR verzekerde op bijvoorbeeld 25 mei is opgenomen en er op 1 juni nog ligt, de kosten vanaf 1 juni aan het SZF in rekening moeten worden gebracht. Wanneer een specialist afspraken reeds heeft gemaakt met een verzekerde op bijvoorbeeld 25 mei en 2 juni, dan is de tweede afspraak ten laste van het SZF. Indien de specialist een verwijs/garantiebrief van de voormalige verzekeraar heeft ontvangen, dan is de instructie naar de specialist dat hij met een kopie van die verwijs/garantiebrief de kosten van 2 juni bij het SZF mag declareren.

Voor dienstverlening van de opticien, zal de BZSR verzekerde vooraf een garantie of toestemmingsbrief van de verzekeraar moeten hebben overgelegd. Op basis daarvan wordt een verzekerde geholpen. Indien om wat voor reden dan ook de toenmalige procedure niet gevolgd is, dan is dat voor rekening van de verzekerde en/of de opticien, zegt Kromodihardjo. Starnieuws verneemt van diverse personen dat zij uiteindelijk zelf moest opdraaien voor hun bril en de SRD 300 van de verzekeraar niet hebben ontvangen. Met de opticiens zijn volgens Kromodihardjo voor deze nieuwe groep ook afspraken gemaakt op welke wijze de diensten ten laste van het SZF vanaf 1 juni 2016 moeten worden aangeboden.
Het SZF zal binnenkort ook met algemene instructies naar de voormalige BZSR verzekerden, nu BaZo, uitkomen. Deze groep moet nog worden ingewijd in de regels en de procedures van het SZF.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May