Binda: IMF heeft veel vragen niet beantwoord
11 Jun 2016, 22:28
foto
Sham Binda, voorzitter Akmos


Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (Akmos), vindt dat veel vragen onbeantwoord zijn gebleven tijdens de informatiesessie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). "De vertegenwoordigers van het IMF stelden niet op de hoogte te zijn van de maatregelen opgenomen in het Stablisatie- en Herstelplan," zegt Binda aan Starnieuws. In dit plan zijn ook de afspraken met het IMF vervat.

Binda merkt op dat vanuit de zijde van diverse bedrijfslevensorganisaties kritische vragen zijn gesteld aan het IMF. De bezorgdheid bij het bedrijfsleven is duidelijk aangegeven. "De mensen hebben geluisterd, maar hadden duidelijk geen antwoord op de vele kanttekeningen. Niemand wil de verantwoordelijkheid van zaken op zich nemen," merkt Binda op.

Hoewel het IMF aangeeft dat het tweejarige programma dat uitgevoerd zal worden niet in steen geschreven staat, zijn er geen toezeggingen gedaan om aanpassingen te plegen. Het bedrijfsleven vindt de afbouw van de subsidie van de stroomtarieven in acht maanden tijd, veel te kort. Gevraagd is om de afbouw over een langere periode uit te smeren. Ook de berekening van de kostprijs is onjuist. Binda merkt op dat de samenleving in ernstige problemen zal komen. Veel bedrijven zullen werknemers afvloeien om het hoofd boven water te kunnen houden. Tientallen zaken hebben hun deuren al gesloten. Binda zegt dat de situatie verder geëvalueerd zal worden met de vakbeweging.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May