Politieke partijen leggen beslag op spullen CHS
11 Jun 2016, 00:00
foto
De in beslag genomen spullen door de deurwaarder op het kantoor van CHS.


Op een vergadertafel met 13 stoelen, een flatscreen tv, bureaustoelen, filekasten, koelkast en tot op ijsboxen is beslag gelegd door de deurwaarder, vrijdag bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Van 7 mei tot en met 6 juni is de dwangsom opgelopen tot SRD 310.000. De politieke partijen VHP, NPS en Pertjajah Luhur (PL) zijn samen met de kandidaten Barkat Mohab Ali en Prim Sardjoe overgegaan tot executeren van het vonnis.

Paul Somohardjo, voorzitter van PL, zegt aan Starnieuws dat het CHS het vonnis niet heeft uitgevoerd zoals door de kantonrechter is bevolen. Daarom is ertoe overgegaan om de dwangsom op te eisen. Er is ook beslag gelegd op de bankrekening van CHS, Binnenlandse Zaken en Financiën.

Naast het beslag leggen op spullen van CHS, zullen nog meer acties worden ondernomen. Somohardjo wil om strategische redenen hier nu niet op ingaan. "Bij ons gaat het er om dat het rechterlijke vonnis wordt uitgevoerd. Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan zijn teruggeroepen. Het CHS moet voorzien in de vacature en dat is niet gebeurd," stelt de partijvoorzitter.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May