Fransman veroordeeld tot twee jaar cel in drugszaak
09 Jun 2016, 22:37
foto


De Fransman Damaceno D. is door rechter Marie Mettendaf veroordeeld tot een celstraf van twee jaar onder aftrek, een geldboete van SRD 3500 of een hechtenis van twee maanden. Zijn instapkaart, ticket en koffer zijn verbeurd verklaard. De man werd op 22 maart op de luchthaven te Zanderij aangehouden met in zijn bezit 3360 gram cocaïne. Deze was verborgen in de dubbele bodem van zijn koffer. De straf is conform de eis van officier van justitie Reshmi Rathipal.

Damaceno D. woont in Frans-Guyana. Hij ging naar Guyana en ontmoette daar de verstrekker van de drugs. Na een borrel raakten zij aan de praat. De veroordeelde vertelde toen dat hij in geldnood zat. De verstrekker vroeg hem om een koffer naar Parijs mee te nemen. Hij moest via Suriname naar Amsterdam en vandaar naar Parijs waar de drugs afgeleverd zou worden. Op de Johan Adolf Pengel Luchthaven te Zanderij, viel hij bij de tweede scan door de mand.

De veroordeelde wist dat het om een illegale handeling ging. Hij zou er 3000 euro voor krijgen. Zijn raadsman Kries Bhoendie stelde dat het uitvoeren niet bewezen is, omdat het mislukt is. Hij vond dat het om een poging gaat. De officier legde uit dat het om een uitvoer gaat, omdat de man niet vrijwillig uit het feit getreden is. Hij is aangehouden, waardoor uitvoeren niet meer mogelijk was. Mettendaf kon zich helemaal terugvinden in de uitleg van Rathipal. Ze voerde aan dat het om een grote hoeveelheid gaat, veel geld oplevert, maar vernietigend is. In Frans-Guyana is Damaceno D. reeds vijf keren in verzekering gesteld.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May