Tweeënhalf jaar geëist tegen drugsverdachte
10 Jun 2016, 20:32
foto


Marciano A. heeft op de rechtszitting van donderdag een celstraf van tweeënhalf jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een geldboete van SRD3000 of een vervangende hechtenis van twee maanden, tegen zich horen eisen door officier van justitie, Reshmi Rathipal. De verdachte blijft erbij dat hij geen tas met inhoud uit het voertuig heeft gegooid en dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan overtreding van de Wet Verdovende Middelen.

Het feit is gepleegd op 5 december van het afgelopen jaar. De verdachte werd tijdens een politiecontrole te Klaaskreek aangemaand om te stoppen, maar hij reed door. De politie reed hem toen klem. De agenten zagen dat de verdachte een vuilniszak en twee markttassen uit de auto gooide. Later bleek dat het om marihuana ging, met een gewicht van 7800 gram. Marciano A. bleef erbij dat de zakken niet van hem waren. De officier eiste een wat ‘zachtere’ straf, omdat er geen andere verklaringen waren dan die van de politie, het neefje en de verdachte. De andere passagiers sliepen en hadden niets opgemerkt.

De verdachte, die de route Atjoni- Paramaribo vice versa onderhoudt, had geen autopapieren bij zich; deze heeft hij ook nog niet kunnen overleggen. De politie had een tip gekregen over de verdachte. Volgens het Openbaar Ministerie was de tipgever erg gedetailleerd in het verschaffen van informatie. Meegedeeld werd dat de man drugs zou vervoeren en het voertuig was precies beschreven. Zijn neefje, dat voorin in de auto zat, vroeg hij om op de achterbank te liggen. In het voertuig zaten er meer mensen, maar niemand stapte in of uit het voertuig tijdens de rit. Het neefje viel in slaap en werd wakker toen zij de controlepost te Klaaskreek naderden. Hij zag dat de politie zijn oom wenkte om te stoppen, maar deze reed rustig door, om daarna zijn snelheid op te voeren. Bij de politie zei de man dat hij het neefje niet kende, terwijl ze op een erf wonen.

Marciano A. wordt door raadsman Robby Neslo bijgestaan. De advocaat voerde aan dat zijn cliënt mishandeld en vernederd was door de politie. Rathipal merkte op dat de man drie dagen later voorgeleid was en dat er geen tekenen van mishandeling te merken waren. Neslo vindt dat een aftakeling niet altijd te zien is. De raadsman voerde aan dat het OM niet tot het wettig en overtuigend bewijs komt, omdat er onvoldoende bewijs is.

Op 9 juni zal kantonrechter Marie Mettendaf vonnis vellen in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May