Politieman gehoord in verduistering- en diefstalzaak
10 Jun 2016, 10:39
foto


Otniël B. wordt beschuldigd van het verduisteren van een gouden ketting met een hanger, en van diefstal van een andere ketting. Op de rechtszitting van donderdag heeft rechter Marie Mettendaf een politieman gehoord die de verdachte en de benadeelden - een moeder en dochter - gehoord had.

Eerder op een rechtszitting, had de moeder verklaard dat de verdachte in het bijzijn van de politieman gezegd had dat hij beide kettingen zou vergoeden. Op de rechtszitting ontkende de verdachte. De politieman vertelde dat bij de confrontatie Otniël B. daadwerkelijk gezegd had, de moeder en dochter te zullen vergoeden. Hij zou gezegd hebben dat de moeder uit mocht kijken naar soortgelijke sieraden en dat zijn moeder geld had en deze zou bekostigen. De verdachte verklaarde hierop dat hij aangeboden had om slechts één ketting en wel van het meisje, te vergoeden.

Het meisje had verklaard dat zij een relatie met de verdachte had. Zij had hem haar ketting overhandigd, omdat hij die een goudbad zou geven. Volgens hem zou het hooguit drie dagen duren. Ze kreeg de ketting echter niet terug. Hij had steeds een smoes wanneer ze erom vroeg. Toen de moeder van het meisje ontdekte dat haar dochter de ketting niet droeg, vroeg zij ernaar. Het meisje vertelde haar wat er aan de hand was.

De moeder kwam daags daarna erachter, dat ook haar ketting van haar nachtkastje verdwenen was. Zij vermoedde dat Otniel de ketting had weggemaakt, omdat hij in het huis was geweest en de gelegenheid had gehad. De moeder heeft eerder verklaard dat zij probeerde om de zaak buiten de politie om, op te lossen. Otniel beleef echter liegen en ontkennen en de vrouw zag zich genoodzaakt de politie in te schakelen.

De verdachte beweerde dat het meisje hem de ketting cadeau gedaan had. Bij de voorgeleiding zei hij dat de ketting kwijt was. Op de zitting beweerde hij dat het sieraad ergens thuis moest liggen.

Op 23 juni zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May