Schoolvervoer ligt voor een groot deel plat
09 Jun 2016, 10:23
foto
Kenneth Themen, voorzitter OBS


Een groot deel van de bus- en boothouders dat kinderen en leerkrachten uit districten vervoerd, is in actie. Het is vandaag al 9 juni, maar de bus- en boothouders zijn niet uitbetaald over april. "Sommigen hebben hun geld over februari en maart niet gekregen," zegt Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), aan Starnieuws. Verwacht wordt dat vrijdag het gehele vervoer plat zal liggen.

Themen heeft vrijdag en vandaag met onderwijsdirecteur Natasia Bennanon uitvoerig over de situatie gesproken. Uit de stukken blijkt dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zijn werk allang gedaan heeft. Zoals afgesproken worden alle stukken nu gezamenlijk gestuurd naar de Centrale Betaaldienst. "Deze keer ligt het probleem bij Financiën. Er is geen opdracht gegeven aan de banken om de bus- en boothouders uit te betalen," zegt Themen.

De OBS vindt het jammer dat de zoveelste keer de schooljeugd gedupeerd wordt. Juist in het derde kwartaal kan zo een onderbreking fataal zijn. "Wij hebben een beroep gedaan op onze leden om tot afgelopen dinsdag de diensten te blijven verlenen, want wij houden rekening met de situatie in het land. Normaal moet uiterlijk 15e van de maand worden uitbetaald, maar wij hebben gewacht tot eind van de maand," legt Themen uit.

De bus- en boothouders zijn afhankelijk van het geld van de overheid, zegt Themen. Hij benadrukt dat het niet eens gaat om een verhoging, maar de normale uitbetaling. Intussen zijn onderdelen en smeermiddelen behoorlijk gestegen. Hij vindt het erg dat ondanks alle afspraken die gemaakt zijn dit probleem zich nu herhaalt. Eerder was afgesproken tussen de OBS, vicepresident Ashwin Adhin, de ministers Robert Peneux en Gillmore Hoefdraad dat de betaling op tijd zou plaatsvinden. "Nu heeft de onderwijsdirecteur ervoor gezorgd dat alle stukken van mei rond zijn. Wij hopen dat alles nu wel vlot zal verlopen," verzucht Themen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May