Gawasa-project Ovia Olo voor veilig drinkwater
07 Jun 2016, 23:33
foto
Minister Edgar Dikan (voor, staand) bij de start van het proefproject te Ovia Olo.


In het dorp Ovia Olo te Marowijne is een GaWaSa-training van start gegaan. De vaktraining is een deel van het proefproject Basic Services van de United Nations Development Programme (UNDP), in samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO). Minister Edgar Dikan van RO, zei in zijn speech bij de aanvang van de training, dat het project direct bijdraagt aan regionale ontwikkeling en het verbeteren van het woon- en leefklimaat van de bewoners van de districten.

GaWaSa staat voor Gas Water en Sanitair. Het proefproject Basic Services is een concreet voorbeeld van de samenwerking met het UNDP, zegt Dikan.
Het UNDP geeft technische ondersteuning aan RO. De vaktraining in waterinstallatie zal twee maanden duren en wordt verzorgd door een trainer van Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO). De deelnemers aan de ‘on the job training’ zullen onder meer een regenwateropvangsysteem leren installeren.

Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (SFOB) is belast met de voorbereiding en coördinatie van het project. Het Aukaans dorp Ovia Olo in het district Marowijne is als eerste proefdorp gekozen. Met dit proefproject wil SFOB de awareness vergroten van de doelgroep over veilig en gezondheid drinkwater. Voorafgaande aan de vaktraining, had SFOB in samenwerking met het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) in april een voorlichtingsweekend ‘Kibii Alen Wataa’ georganiseerd te Ovia Olo.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May