Veel vervallen producten en overtredingen in Para
06 Jun 2016, 20:42
foto
Diverse overheidsdiensten bezig met controle in winkels en andere bedrijven. (Foto's: BIC Para)


Bij gezamenlijke controle van overheidsdiensten op handelszaken in Para afgelopen weekend zijn ongelooflijk veel vervallen producten aangetroffen op de schappen. Levensmiddelen, wegwerpluiers, hondenvoeding en vuurwerk zijn in beslag genomen door het Bureau van Openbare Gezondheidszorg (BOG) voor vernietiging. Twee supermarkten en drie eetgelegenheden zijn vanwege de onhygiënische situatie direct afgesloten en de vergunningen zijn ingevorderd. Een visverwerkingsfabriek werd onmiddellijk afgesloten en er werd beslag gelegd op verontreinigde visproducten.

De visverwerkingsfabriek produceert gezouten visproducten op zeer onhygiënische wijze. De visproducten liggen vol vliegen opgehoopt op triplexplaten buiten in de zon of op de vloer. In een verwarmingskamer is een enorme hoeveelheid gezouten vis aangetroffen in staat van contaminatie. Bij het verwerken wordt gebruikt gemaakt van regenwater met muskietenlarven om de vis te wassen. Er is beslag gelegd op de producten en de fabriek is direct afgesloten. De politie heeft twee arbeiders aangehouden die geen geldig verblijfsdocumenten konden aantonen en bij wie het vermoeden bestaat dat zij illegaal in het land zijn, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

Alle eet- en drinkinrichtingen, winkelzaken en verkopers van worst- en vleeswaren in het district Para worden gecontroleerd op voedselveiligheid, hygiëne en naleving van de vergunningsvoorwaarden. Deze acties zijn niet om de vergunninghouders te duperen, maar juist om hen te begeleiden en te stimuleren om op verantwoordelijke wijze om te gaan met het geen zij exploiteren. In situaties waar de ongeregeldheden niet zo erg zijn, krijgt de vergunninghouder een aanmaning om binnen gangbare tijdsbestek zijn zaken in orde te maken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May