Tyson en Spong bezoeken zangvogelwedstrijd
05 Jun 2016, 18:17
foto
De wereldvermaarde bokser Mike Tyson (rechts) op bezoek bij de Surinaamse Zangvogelbond op het Onafhankelijkheidsplein.


De internationale bekende boksers Mike Tyson en Tyrone Spong hebben zondag een bezoek gebracht aan de Surinaamse Zangvogelbond op het Onafhankelijksplein. Beide boksers zijn in Suriname voor een documentaire die door de Amerikaanse filmproducent HBO over de zangvogels in Suriname wordt gemaakt.

Door dit bezoek en de documentaire van HBO zal de zangvogelsport in Suriname internationaal belicht worden. Deze traditionele sport wordt volgens de secretaris van de Surinaamse Zangvogel Bond, Shyam Sardjoe, straks een wereldwijd bekende sport door de documentaire.

Tijdens het bezoek op het Onafhankelijkheidsplein werd er een vriendschappelijke wedstrijd gehouden tussen een Surinaamse zangvogelkweker en Mike Tyson. Volgens Sardjoe was de vriendschappelijke wedstrijd een spontane, want vandaag is de bond ook gestart met het Juni toernooi, dat zes weken duurt.

Het goed opgekomen publiek had bewondering voor de internationale boksers die na afloop van de wedstrijden de gelegenheid hadden om nader kennis te maken met de vogelliefhebbers. Samantha Gadradj overhandigde de hoge gasten een geschenk namens de Surinaamse Zangvogelbond.

Edgar van Genderen
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May