HVB herdenkt 143 jaar Hindostaanse immigratie
05 Jun 2016, 04:54
foto
De Hervormings- en Vernieuwingsbeweging herdenkt 143 jaar Hindostaanse immigratie.


De Hervormings en vernieuwingsbeweging (HVB) onder leiding van Raymond Sapoen, heeft te Koewarasan 143 jaar Hindostaanse immigratie herdacht. Tanya Sitaram van het Nationaal Archief verzorgde vrijdag een lezing over de positie van Hindostaanse vrouw na 143 jaar.

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken, die deel uitmaakt van de HVB, zei dat de immigranten met heel veel kracht en moeite zich hebben ingezet om te helpen dit land op te bouwen. “Wij als nakomelingen moeten dezelfde kracht gebruiken en inzetten om Suriname uit de minder mooie situatie te halen, waarin wij nu zijn”, zei Noersalim.

De coördinator van dit HVB-evenement, Inder Baboeram, is blij dat de kinderen van kindertehuus Elim van de Heer ook konden genieten van de activiteiten. “Het is een onderdeel van de politiek om de gemeenschap te onderrichten en bij te scholen”, zegt Baboeram. Het kindertehuis ontving uit handen van Sapoen een donatie ter ondersteuning.
De herdenkingsavond werd afgesloten met een Bhaitak Ghana optreden onder leiding van Madan Toelsie met als gastzanger Henk Gopal uit Nederland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May