Geyersvlijt wint 'Kon na wan' warming-up toernooi
05 Jun 2016, 11:16
Kampioen Geyersvlijt rechts met blauw-rood tenue en links semi-kampioen Pontbuiten. Uiterst links Kenneth Jaliens, onderdirecteur Recreatie & Sport.

Begin dit jaar is het ministerie van Sport & Jeugdzaken gestart met het 'Kon na wan' project. Hiermee biedt het ministerie jongeren uit stad, district en binnenland de gelegenheid om onder deskundige begeleiding, een tak van sport te beoefenen. Zaterdag zijn in de U-14 en U-17 klasse de finales afgewerkt van het warming-up voetbaltoernooi. De voetballers van Geyersvlijt zijn in beide categorieën als winnaars uit de bus gekomen. De activiteit had een vlot verloop en werd afgewerkt op het veld van Albuflo.

Voetballers uit Flora B, Geyersvlijt, Sophia's Lust, Friman Gron en Pontbuiten, konden mekaar eerst in een algemene ronde en vervolgens in een winnaarspoule bekampen. De jeugdigen van Geyersvlijt en Pontbuiten plaatsten zich in beide klassen voor de finale. Er werd gespeeld in vijftallen en de wedstrijdduur was in de U-14 klasse 2 x 20 en in de U-17 klasse 2 x 25 minuten.

In de U-14 klasse begonnen de voetballers uit Pontbuiten goed en gingen de rust in met een 3-1 voorsprong, maar na de rust slaagden hun tegenstanders erin het tij te keren. Na 40 minuten was het 5-4 in het voordeel van Geyersvlijt. Ook in de U-17 klasse trokken de jongens van Geyersvlijt aan het langste eind. Na bij het ingaan van de rust met 3-1 te hebben voorgestaan, wonnen de jongens uit Noord met 4-3 van hun tegenstanders uit Pontbuiten.

In beide klassen kwamen de topscorers uit Geyersvlijt. In de U-14 klasse was Eugene Simon met 11 doelpunten het productiefst, terwijl zijn broer Chamil Simon in de hogere klasse de topscorer werd met 12 doelpunten. De prijsuitreiking werd gedaan door Kenneth Jaliens, onderdirecteur Recreatie & Sport van het ministerie van Sport & Jeugdzaken.