Suriname wint met 2-1 van St. Vincent
04 Jun 2016, 19:38
Suriname heeft met 2-1 gewonnen van St. Vincent & The Grenadines.

Suriname heeft zijn tweede wedstrijd in het kader van de Scotia Bank Caribbean Cup vandaag in het André Kamperveen stadion met 2-1 gewonnen van St. Vincent and the Grenadines. Het was voor Suriname een zenuwslopende wedstrijd. De ruststand in deze ontmoeting was 0-0.

Het veld was drassig waardoor de spelkwaliteit beneden niveau was. Toch was natio beter in het spel en was ook meer in de aanval. Stefano Rijssel gaf halverwege de eerste helft een zuivere assist aan Dimitri Apai. Hij nam de bal verkeerd mee waardoor hij van dichtbij het karweitje niet kon afronden. St. Vincent kwam meer met counteraanvallen die soms moeilijk te verdedigen waren. Natio bleef de betere ploeg in deze helft maar tot scoren kwam ze niet.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of bracht de paal redding voor St. Vincent, na een hachelijk moment voor de doelmond. De eerste en beste kans van St. Vincent werd direct in een doelpunt omgezet. De verdediging van Suriname was aan het slabakken waardoor Myron Samuel met een keihard schot uithaalde naar het doel. Doelman Claidel Kohinor glipte even uit en het doelpunt was genoteerd.

Suriname zakte weg in het spel. Door vooral goed verdedigingswerk van de sluitposten Joël Baja, Gilberto Eind en Kohinor is erger voorkomen. Kort vóór einde maakte Suriname gelijk via de schoenen van Mitchel Kisoor. Hij kwam goed inlopen nadat Miguel Darson en Rijssel de verdediging van St. Vincent in de war gooide: 1-1. Net toen iedereen in het stadion dacht dat het spel was afgelopen en het publiek zich opmaakte voor de verlenging, sloeg Suriname toe. Er werd hard gestreden waar vooral Stefano Rijsel een groot aandeel in had. Hij gaf de steek assist aan Melvin Valies die genadeloos afrondde: 2-1.

De kans is groot dat Suriname overgaat naar de derde ronde. Veel zal afhangen van de wedstrijden in de overige 4 poules. Slechts de poulewinnaars en de vier beste no 2 gaan over naar de volgende ronde waar Copa Amerika-ganger Haïti, Trinidad & Tobago en Jamaica de opwachting maken.