Suraems introduceert eigen ambulancedienst
04 Jun 2016, 17:07
foto
De drie ambulances van Suriname Ambulance & Emergency Medical Services (Foto's: René Gompers)


Ambulances ondervinden door het drukke verkeer behoorlijk wat vertraging wanneer ze onderweg zijn naar de plekken waar ze nodig zijn. Suriname Ambulance & Emergency Medical Services (Suraems) heeft zich ten doel gesteld om de aankomsttijd drastisch te verbeteren zodat er sneller hulp geboden kan worden. De dienst heeft vanmiddag twee nieuwe typen van ambulances geïntroduceerd, een motorfiets en een personenwagen.

Suraems is al langer dan jaar actief in het verlenen van eerste hulp bij ongevallen. Met de lancering van een eigen ambulancedienst kan de organisatie eindelijk uitvoeren waarvoor ze opgericht is, deelt een blijde Roël Brug, CEO en voorzitter van Suraems, mee. Suraems begint de dienst met drie ambulances: een ‘traditionele’, een Nissan X-Trail en een heuse Yamaha motorfiets. De vierde ambulance wordt later dit jaar toegevoegd. Suraems heeft een goede samenwerking met het Korps Politie Suriname. “Men kan ons vanaf vandaag bellen (08960124) en ook via de Centrale Meldkamer (115).

“Wij gaan de aanrijdtijd van ambulances flink inkorten,” garandeert Brug. “Vooral met de motorfiets. Die kan nog ‘even’ op het trottoir rijden. De gewone ambulance heeft veel last van het drukke verkeer en niet iedereen op de weg werkt mee.” De personenwagen en de motorfiets worden ingezet om de eerste handelingen bij ongelukken te plegen, benadrukt Brug. Ze zijn uitgerust met de basisbenodigdheden en de motorfiets wordt bestuurd door een verpleegkundige die de handelingen mag plegen, geeft hij aan. Brug vertelt dat er meer gesprekken komen met de verzekeringsmaatschappijen. Een rit met de gewone ambulance kost SRD 200, met de motor en de personenwagen is dat SRD 50. “De SRD 200 is nog te declareren maar die SRD 50 niet,” geeft hij aan. “In gevallen waarbij de gewone ambulance na de ‘first responders’ toch moet uitrukken, komt die SRD 50 te vervallen,” voegt hij toe.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May