Koers voor US$ piekt naar SRD 6,94
04 Jun 2016, 00:42
foto


De prijs van de US dollar is verder gestegen naar SRD 6,94. Algemeen werd verwacht dat SRD 6,86 voor de US dollar de piek was. Dit blijkt niet het geval te zijn. De indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) voor 6 juni is verder de lucht in gegaan. De aankoopkoers voor de US dollar is SRD 6,82.

De richtkoers van de CBvS voor de euro is SRD 7,76. De aankoop is gesteld op SRD 7,58. De dagelijkse koers komt tot stand door de financiële transacties die worden gepleegd door de algemene banken en de cambio's. Er is een behoorlijke concurrentie gaande tussen banken en cambio's. Mensen bieden hun deviezen aan bij degene die de hoogste prijs neertelt.

De CBvS leent US$ 478 miljoen voor betalingsbalanssteun verspreid over twee jaar. De eerste tranche is US$ 81 miljoen. De vraag naar deviezen blijft groter dan het aanbod. Het streven is erop gericht om de koers te stabiliseren. Tot nu toe is er geen daling te zien. De SRD wordt steeds minder waard. Dit is vooral te merken aan de prijzen van goederen in de winkels. Met hetzelfde geld kan niet eens meer de helft van de goederen die doorgaans gekocht werd, worden aangeschaft.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May