Komende week meer informatie over IMF samenwerking
04 Jun 2016, 04:57
foto


Een missie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) komt maandag in Suriname aan. De missie staat onder leiding van Daniel Leigh, Mission Chief van het IMF voor Caribische landen, die van meet af leiding gaf aan de totstandkoming van het Suriname-programma. Hij is ook belast de komende twee jaar met de begeleiding.

Het ministerie van Financiën, de Centrale Bank van Suriname (monetaire autoriteiten) en het IMF informeren de samenleving over het tweejarige programma. De samenleving zal diepgaand geïnformeerd worden over de overeenkomst die gesloten is. Het IMF geeft US$ 478 miljoen betalingsbalanssteun in tranches.

Vanaf dinsdag 7 juni tot en met vrijdag 10 juni worden er bijeenkomsten gehouden met diverse groepen. Er zal onder andere gesproken worden met De Nationale Assemblee, de Sociaal Economische Raad, studenten, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, vakbonden en belangenorganisaties. Via een persconferentie wordt dinsdag allereerst de samenleving geïnformeerd. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en de president van de Centrale Bank, Glenn Gersie, zullen ook uitleg geven.



Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May