Para beschermt inheemse gemeenschappen
03 Jun 2016, 21:37
foto
Dc Armand Jurel tijdens een bezoek aan het inheems traditioneel gezag van Para, verenigd in de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para. (Foto's: BIC-Para)


De districtsraad van Para heeft vorig week een districtsplan en -begroting ingediend bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling om deze woongemeenschap duurzaam te ontwikkelen op het gebied van infrastructuur, watervoorziening, werkgelegenheid en elektra. Districtscommissaris Armand Jurel heeft bij een kennismakingsbezoek in Hollandse Kamp, zijn beleid aan de inheemse dorpsbesturen gepresenteerd.

Jurel voorziet als vertegenwoordiger van de regering in het district in de rechtsbescherming van de inheemsen. De eerste actie van de dc was het staken van houttransport in de regentijd, om te voorkomen dat de gemeenschap in het achterliggend inheems gebied geïsoleerd raakt door de slechte conditie van de weg. Op dit moment worden winkelzaken in de inheemse dorpen gecontroleerd op naleving van de vergunningsvoorwaarden, hygiëne en vervallen producten.

Het inheems traditioneel gezag van Para verenigd in de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para (OSIP), heeft afspraken met Jurel om regulier overleg te hebben over het beleid naar de dorpen toe, zegt het BIC-Para.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May