Akmos-voorzitter Binda: Het is een kwestie van tijd
03 Jun 2016, 01:23
foto
Een versierde oplegger is door ondernemers ingezet tijdens de protestmanifestatie. (Foto's: Raoul Lith)


Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (Akmos), is niet ontevreden met het verloop van de tweede manifestatie donderdag. Hij laat zich niet ontmoedigen omdat het minder druk was. "Wij hebben veel nieuwe gezichten gezien en vastberaden mensen. Wij gaan door. Het is een kwestie van tijd," zegt Binda in gesprek met Starnieuws.

De leiders van de actie zullen de tweede protestmanifestatie evalueren en hun strategie uitzetten. Zij hebben aangegeven niet te zullen stoppen. Robby Berenstein, voorzitter van C-47 zegt dat doorgegaan wordt, totdat de eisen worden gerealiseerd. Het gaat om terugdraaien van de verhoogde stroomtarieven en geen IMF-receptuur. Berenstein zegt dat de regering opnieuw moet onderhandelen. De sociale partners moeten betrokken worden en het gehele pakket van maatregelen moet worden besproken.

Binda zegt dat deze keer veel spontane medewerking is gekregen van ondernemers van de randstad, Weg naar Zee, Wanica en Commewijne. Op gegeven moment waren drie opleggers aangeboden om een goed podium te hebben om de menigte toe te spreken. De mensen die deelgenomen hebben, doen dit uit overtuiging. Naarmate de tijd verstrijkt en de samenleving geconfronteerd wordt met de hoge rekeningen van de nutstarieven, zullen de effecten duidelijker voelbaar worden. De goederen in de winkels zijn enorm de lucht in gegaan en de SRD is in korte tijd met meer dan de helft in waarde afgenomen. "Wij zijn tevreden met de bewustwording die onder alle lagen van de bevolking te merken is", zegt Binda.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May