Raadsman Kanhai: Politieman heeft harde les geleerd
03 Jun 2016, 00:36
foto


Gregory A. wordt het aannemen van giften en beloften en verduistering van een politievest verweten. Raadsman Irvin Kanhai heeft op de rechtszitting van donderdag zijn pleidooi gehouden in deze zaak. De advocaat vindt dat de verdachte een harde les heeft geleerd. Ook heeft hij de strafbare feiten erkend. Ook had de verdachte een opname gemaakt over de medeverdachte Ashwien J. Hij staat terecht voor het aannemen van giften en beloften en hij heeft de Wet Verdovende Middelen overtreden.

Officier van justitie Claudia Bruining, eiste tegen elk van de verdachten een celstraf van acht weken, waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. Volgens Kanhai is het aandeel van zijn cliënt gering. De medeverdachte, die hij niet wil bezwaren, is het brein achter het plan.

Eerder op een rechtszitting voerde Bruining aan dat de verkeersboetes ongeldig gemaakt werden. Een benadeelde moest SRD 150 betalen aan smeergeld om zijn boete van SRD 500 ongedaan te maken. De benadeelde heeft het gesprek opgenomen en bracht dit naar de afdeling Onderzoek Politie Zaken. Twee rechercheurs gingen met de benadeelde undercover mee toen hij het geld moest afgeven. Daar werd Gregory A. meteen aangehouden. Bij hem werd ook een politievest aangetroffen. Hij beweerde dat hij het geld moest innen voor collega Ashwien J. Deze verdachte werd toen gebeld en Gregory A. bracht het geld voor hem tot aan zijn huis. Hij werd toen ook aangehouden.

Ashwien J. beweerde dat hij dat geld geleend had bij de medeverdachte en dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan het feit. Thuis bij hem werden vier pakjes met marihuana aangetroffen. Deze waren tijdens een verkeerscontrole in beslag genomen. De politieman nam deze mee naar huis, terwijl hij deze op het politiebureau moest afgeven.
Op 7 juli zal het Openbaar Ministerie antwoorden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May