Prince overleden aan overdosis pijnstillers
02 Jun 2016, 16:29
foto
De 'Purple Rain' zanger is op 21 april overleden aan een overdosis aan pijnstillers. (Foto: Reuters)


Zanger Prince is overleden aan een overdosis aan opioïden, pijnstillers. Een Amerikaanse wetshandhaver heeft dat gezegd aan Associated Press. De functionaris die dicht bij het onderzoek is betrokken, zegt dat dit is vastgesteld na testen.

De 57-jarige zanger is op 21 april dood aangetroffen in zijn woning in Minneapolis. Detectives hebben een arts die de zanger twee keer in de week zag voor zijn dood, ondervraagd.

De voorgeschreven pijnstillers zijn op de zanger gevonden na zijn dood, zeiden Amerikaanse functionarissen vorige maand aan de media. Uit een politiebevel is ook gebleken dat de arts, Michael Schulenberg, de medicatie een dag voor de dood van de zanger had voorgeschreven. In het document is niet aangegeven wat was voorgeschreven of als Prince de medicamenten had ingenomen.

Volgens lokale functionarissen is na obductie geen reden gevonden om te geloven dat Prince zelfmoord heeft gepleegd. Van jongs af was de zanger een productieve schrijver en een performer. Naar verluidt heeft hij zijn eerste lied geschreven toen hij zeven jaar was.

Prince was niet alleen een zanger en songwriter, maar ook arrangeur en een multi-instrumentalist. Hij heeft meer dan 30 albums opgenomen, waaronder zijn bekendste Let's Go Crazy en When Doves Cry.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May