Politiebond heeft kosten charters voorgeschoten
02 Jun 2016, 03:53
foto


De Surinaamse Politie Bond (SPB) heeft geld voorgeschoten aan het ministerie van Justitie en Politie om twee charters uit te voeren naar het Marowijnegebied. Dinsdag is een vlucht door Blue Wings uitgevoerd, nadat maandag werd gerapporteerd dat politieagent Joshua Moredjo (26) vermist werd.

De voorzitter van de SPB, Robby Ramjiawan, bevestigt tegenover Starnieuws dat uit de bondskas is voorgeschoten. Het gaat om SRD 14.000 voor een charter van Blue Wings. Er is hulp vanuit Paramaribo gestuurd door de korpsleiding om te helpen zoeken naar de vermiste agent. Woensdag is een charter door Gum Air uitgevoerd voor SRD 11.500 om het ontzielde lichaam op te halen.

Het voorgeschoten bedrag wordt in juli en augustus terugbetaald. Ramjiawan zegt dat er geen bedrag gereserveerd is bij het ministerie voor zulke calamiteiten. De boot met zeven leden van het Regionale Bijstand Team (RBT) oost, is in een waterval tegen vermoedelijk een rotsblok aangekomen. Alle inzittenden belandden in het water. Moredjo verdween in de diepte en kon niet worden gered. Ramjiawan zegt dat de dood van de jonge collega een schok is voor het korps.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May