Para controleert zaken op voedselveiligheid en hygiëne
01 Jun 2016, 17:13
foto
Districtscommissaris Armand Jurel in vergadering met verschillende betrokkenen. Deze maand vindt een strenge controle plaats in diverse zaken. (Foto: BIC Para)


Deze maand zullen alle eet- en drinkinrichtingen, winkelzaken en verkopers van worst- en vleeswaren in het district Para worden gecontroleerd op voedselveiligheid, hygiëne en naleving van de vergunningsvoorwaarden. Districtscommissaris van Para, Armand Jurel, wil correcte naleving van de vergunningsvoorwaarden om de voedselveiligheid te kunnen garanderen en de orde handhaving op het vergunningen beleid.

Een team samengesteld uit keurmeesters van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), ambtenaren van Handel en Industrie (HI), de politie, brandweer en de bestuursdienst zullen elk op eigen bevoegdheden samen de controle uitvoeren. Het team zal zich ook begeven in magazijnen voor controle op de wijze van opslag en houdbaarheid van voorradenvoedingsartikelen. Vervallen producten worden direct in beslag genomen en na afstemming met het Openbaar Ministerie vernietigd. Volgens ervaring van het BOG en HI worden vervallen producten die niet in beslag zijn genomen en niet vernietigd zijn, doorgesluisd naar het binnenland voor verkoop.

Het team zal zo gedetailleerd de controle uitoefenen dat alle ongeregeldheden correct worden aangepakt. Voorts zal toegezien worden dat geen enkel teamlid een aangeboden gift aanneemt of een corruptieve handeling pleegt. In gangbare situaties zal de gelegenheid worden gegeven aan de vergunninghouder om herstel te plegen binnen een gangbare tijdsduur. Vervolgens zal er hercontrole worden uitgevoerd. Alle ressorten van Para worden binnen korte tijdsbestek aangedaan door het team, meldt het Burger Informatie Centrum (BIC) Para.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May